неделя, 16 юли 2017 г.

BookTubeAThon


Здрасти! Днес съм тук с публикация за интернационаления книжен маратон BookTubeAThon, в който призовавам всички да се включат. Въпреки че е предназначен за книжните влогъри в Youtube, реално всеки може да участва.

1. Какво е BookTubeAThon?

Това е книжен маратон в продължение на една седмица, които се провежда всяка година от една от любимите ми booktuber-и: Ariel Bissett. Но не е просто седмица, в която всички се стремят да прочетат колкото се възможно повече. Наред с предизвикателствата за четене, има и различни събития както в youtube така и в instagram и twitter, в които всеки може да се влкючи по време на маратона.

2.  Кога започва BookTubeAThon?

Събитието ще се проведе от 24-ти до 30-ти юли като започва на 24-ти юли, понеделник, в полунощ и свършва на 30-ти юли, неделя, отново в полунощ.

3. Какви са предизвикателствата?

Книжните предизвикателства са ни вече известни, но тези в instagram и youtube ще бъдат ясни в хода на събитието, а в twitter домакините ще организират т. нар. twitter springs. Това ще рече, че един от тях ще сподели кога точно ще чете и по това време ще задава различни въпроси от сорта на какво четете или пък колко можем да прочетем за 20 минути. Та ето ги и предизвикателствата:

✒Прочети книга с човек на корицата ѝ.

✒Прочети много известна и хвалена книга.

✒Прочети книга за един ден.

✒Чети за персонаж, много по-различен от теб.

✒Прочети книга изцяло навън.

✒Прочети книга, която си купил заради корицата.

✒Прочети седем книги.
4. Има ли задължителни книги?

Задължителна книга, няма, но има такава, която е "обща". Това ще рече, че домакините ще я прочетат и ако и участниците го направят, ще се получи нещо като мини клуб за книги и ще можем всички заедно да я обсъждаме. Въпросната книга е Juniper Lemon's happiness index. За съжаление, я няма преведена на български, но бихте могли да я свалите електронната ѝ версия в случай, че имате желание да я прочетете.
5. Ще има ли награди?

Да, ще има организирани giveaway-и на всяка от социалните мрежи, в които се провежда маратона.

6. Защо да участвам?

Никой не може да ви накара на сила, но ето причините поради, които аз мисля да участвам.
Никога досега не съм участвала в какъвто и да било книжен маратон, защото се познавам и съм наясно, че не мога да чета по една книга на ден няколко дни наред. Когато научих за този маратон, обаче, изобщо не се почувствах задължена да правя това (макар едно от предизвикателствата да е точно такова). Може би се дължеше на това как Ariel Bissett представя нещата, толкова увлекателно и вълнуващо.
Искам да проверя себе си и способностите си. Нямам претенцията на бърз читател, както казах, но все пак ми е интересно колко най-много мога да прочета за седмица. 
Искам да бъда част от това събитие, защото е толкова позитивно и сякаш наистина би сближило обществото на читателите по целия свят.
И последно, искам да видя какво е преживяването да четеш с толкова много хора едновременно, какво е да общуваш с тях свободно, какво е да си част от книжния маратон.


Това са профилите на маратона в различните социални мрежи, които може да разгледате или последвате, за да следите събитието:

Няма коментари:

Публикуване на коментар