събота, 3 декември 2016 г.

Ноемврийска равносметка

Здрасти! Днес съм тук с ноемврийската си книжна равносметка, която като че ли включва само добри книги. През ноември прочетох общо 4 книги. За някои може да изглежда малко, но мисля, че всички четем с различна скорост и аз съм си от по-бавните, а и в учебните дни ми е почти невъзможно да чета. Ето ги и книгите:1. Fortunately, the Milk от Нийл Геймън

Детска книга, за която се разказва за приключенията на таткото, който е отива за мляко, докато мама я няма. Изключително очарователно и забавно четиво. Препоръчвам на всички да я прочетат. Няма значение на колко си, ще те накара да се усмихнеш. Нямам думи да опиша колко добър хумор и мили моменти има в тази книжка. Геймън си ми е любимец и не мисля, че някога би могъл да ме разочарова. Решена съм всеки месец да си чета по една негова книга. Обмислях четенето на всичките му книги наведнъж една след друга, но реших за по-разумно да се наслаждавам на писането му веднъж на месец, за да мога да го правя по-дълго време.
Естествено ★★★★★.

2. Нощният цирк от Ерин Моргънстърн

Източник
Изумителна, омагьосваща, прекрасна... Тези определения не стигат за тази книга. Никое определене не би било достатъчно силно, за да изрази красотата на Нощният цирк. Нека си кажа- аз обикновено не препрочитам книги, защото след като веднъж съм ги прочела, знам какво ще се случи. Но тази книга определено ще я прочета отново, защото светът е толкова оплетен и сложен, че съм убедена, че ще открия още повече неща с втория прочит и ще ценя още по-високо. Даже може да не е само още един прочит. Ще я препрочитам хиляди пъти и няма да ми омръзне. Не искам да издавам сюжета. Влезте в света на сляпо. Няма да съжалявате. 
Просто прочетете тази книга. ★★★★★


3. Дете на пустинята от Олуин Хамилтън

Дебют на авторката и съответно първата книга от поредица, книгата получава множество критики, но нека не забравяме, че това е първа книга от поредица, но и първата книга от Олуин Хамилтън. Съгласна съм, че го нямаше описанието на фантастичния свят, но въпреки това четейки книгата, можеш съвсем ясно да усетиш пустинята около себе си. Съгласна съм и че не научаваме много за героите, но в коя първа книга от поредица разбираме всичко? Предназначението на "Дете на пустинята" е да е добър дебют, да ни въведе в този фантастичен свят и след прочита на книгата да искаме веднага следващата. 
Според мен авторката се е справила успешно със задачите си, затова давам ★★★★★.

4. The Sun is Also a Star от Никола Юн

Ааах, мога да говоря за тази книга с часове. Не ме карайте да започвам. Може да прочетете ревюто ми за нея. Ще кажа, че ми се нарежда в класацията за любими книги някъде към топ 5. Едно уточнение- не е лесно за книга да кажа, че ми е любима. Няма начин да ѝ дам различна оценка от ★★★★★.


Приятно четене!

~ Цвета♡